STRÖMSNÄSGÅRDEN

"I hjärtat av landsbygden"

   jan 13

Våra djur

Här på gården bedriver vi mjölkproduktion med robotmjölkning.vi har 150 nötkreatur som är fördelat på mjölk kor,kalvar och ungdjur och några avelstjurar.rasen består av svensklågland och några svenskröd boskap,jersey,och en grupp med fjällkor.våra djur träffar man ute på sommaren i sina hagar.vi är självförsörjande på grovfoder som är ekologiskt odlat.

i höns huset finns ca 50 värphöns av rasen lohman både bruna och vita.äggen används till all bakning till cafet.och resten säljs i gårdsbutiken.våra höns får vara ute hela sommaren på dagarna,men vi stänger in dom på kvällarna då ibland det kan va risk för räv.

sedan finns en pensionärsgrupp med höns och 2 tuppar av rasen dvärg chokin .

vi har 3 angora getter:nikolina,tussilago,cilla.(deras päls klipps 2ggr/år och därefter bereds den till ett underbart mohairgarn som säljs i butiken på gården)

agnes och mimmi (som är ny här på gården en liten sprallig killing) heter våra 2 getter som är svensk lantras get ,dom träffar man på det första man gör när ni svänger ner på gården

peggy heter vårt enda får som är av rasen åsenfår.en utrotningshotad ras.vi har genbank på denna dam,.vi klipper även henne 2ggr/år och säljer hennes garn i butik.

vi har även olika kaninraser bla belgiskjätte som är största rasen,dvärgvädur,tan,hollänsk kanin,dvärghare.och marsvin

lite hästar finns det också, en shetlands ponny som heter werdi och en minishettis som kallas för hoppe och hon är bara 77cm hög. vi har nu ytterligare en liten häst på gården som heter baybe och hon är en amerikansk miniatyrhäst endast 70cm hög.kanske det är jämtlands minsta häst?

I sin röda sommarstuga med veranda bor Ragnar vår mysiga minigris

alla våra djur kan man under säsongen besöka från juni-31augusti

vid besök hos våra djur så tar vi en symbolisk summa på 20kr/person eller så kan ni köpa säsongskort 100kr/familj och besöker då djuren under hela sommaren.under öppet tiderna. I det priset stödjer ni mat och omvårdnad av alla djuren,och även vår uppbyggnad av mejeriet. och framför allt bevarandet av öppna och en levande landsbyggd. vid köp av årskort ingår även nyhets utskick 2ggr/år och ta del av gårdens uppbygnad.

Tänk på att ta kläder efter väder.då djuren vistas ute under sommaren.